Insulinespuit van 185 meter hoog

Deze maand (red. oktober 2015) vraagt het Diabetes Fonds op een ‘grootse’ manier aandacht voor zichzelf. De Euromast in Rotterdam is gedurende de maand oktober omgetoverd tot een gigantische insulinespuit.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ondersteunt dit initiatief van harte: “Innovatie heeft de kwaliteit van leven van diabetespatiënten al flink verbeterd, maar het kan nog beter en daar is geld voor nodig. Ik hoop dat deze boodschap vanaf de Euromast tot in de verre omtrek te horen zal zijn”.

Op Facebook daagt het Diabetes Fonds iedereen die in de buurt van de Euromast komt uit een selfie te maken met de grootste insulinespuit ter wereld. Met #spuit of @diabetesfonds kun je daarna laten zien dat jij ook voor de genezing van diabetes bent.

Op zaterdag 10 oktober was de Euromast het startpunt zijn voor de derde editie van de DiaBeatit Run. In deze hardloopestafette werd door 200 runners en begeleiders een dubbele marathon gelopen van Rotterdam naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hiermee werd € 100.443 euro opgehaald.

Met 1 miljoen mensen die het hebben is suikerziekte (Diabetes) de meest voorkomende chronische ziekte. De lichamelijke gevolgen van (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend, zoals hart- en vaatziekten.

GERELATEERDE GOEDE DOELEN