Over Charity Wallet

“Wij realiseren het nieuwe doneren!”

Charity Wallet zorgt ervoor dat jij, op jouw manier, een verschil kunt maken. Want élke donatie verandert levens en zorgt voor veranderingen voor mens, dier of milieu.

Voor vrijwel ieder probleem in de wereld is een oplossing, maar vaak ontbreekt het aan geld om deze oplossingen toegankelijk te maken. Wij willen hierin een relevante bijdrage leveren door doneren leuker, eenvoudiger en efficiënter te maken en een brug te slaan tussen donateurs en het bedrijfsleven. Hiermee willen we meer donatiegeld genereren.

We zien om ons heen een grote bereidheid om te delen met mensen die het minder goed getroffen hebben. Maar tegelijk blijkt uit de praktijk en uit onderzoek dat mensen flexibel willen zijn in hoeveel, wanneer en aan wie ze geven. Daarnaast vinden zij inspiratie én met name informatie over het effect van hun geefgeld heel belangrijk.

Op die wens naar flexibiliteit en inspiratie willen wij met ons Charity Wallet concept inspelen. Op ons platform kun je op alle denkbaren manieren doneren. Je zit nergens aan vast als je dat niet wil en je kunt je manier van doneren op ieder gewenst moment van de dag aanpassen. Je kunt je bij ons laten inspireren door informatie over de goede doelen te lezen. Ook bieden we je interessante en inspirerende artikelen, filmpjes en nieuws.

Ook leuk is dat je binnenkort via Charity Wallet bij aangesloten bedrijven direct geld kunt verdienen als bijschrijving op je Wallet. Hiermee kun je dus, zonder dat het jou extra geld kost, nog meer geld aan de juiste Goede Doelen geven. Hou de site in de gaten, want hieraan wordt gewerkt!

Wat we doen

We willen inkomsten genereren zodat we onze kosten kunnen dekken, ons platform kunnen onderhouden en ons kunnen ontwikkelen. Hierover berichten we natuurlijk via de website en ons jaarverslag. Dat mag wat ons betreft best op een commerciële manier. Dat is niet gebruikelijk in de Goede Doelen wereld, maar wel het effectiefst!

Charity Wallet verdient geen geld aan jou, de donateur. Onze inkomsten halen wij uit het bedrijfsleven via bijvoorbeeld sponsoring en het optuigen van acties zodat je als donateur bijschrijvingen op je Wallet kunt realiseren. Een tweede bron van inkomsten is de samenwerking met Goede Doelen die tegen betaling donateurs kunnen werven via ons platform.

De kosten die we jou als donateur in rekening brengen betreffen alleen de onvermijdelijke werkelijk gemaakte transactiekosten. Die brengen we bij het afrekenen zichtbaar bij je in rekening. Dat is het meest transparant. Het donatiebedrag wordt vervolgens voor 100% overgemaakt aan het Goede Doel. Al onze andere (overhead) kosten betalen wij vanuit onze inkomsten uit samenwerking met Goede Doelen en bedrijfsleven.

Historie

Uit onvrede over de traditionele manier van doneren (je betaalt elke maand een vast bedrag aan een Stichting en voor de rest hoor je weinig en voel je nog minder van wat er met jouw geld gebeurt) ontstond bij ons in 2013 het idee voor Charity Wallet. We willen dat het mogelijk is om periodiek (vaak is dat maandelijks) te doneren maar waarbij je niet vastzit aan betaling tot schriftelijke wederopzegging, dat is niet meer van deze tijd. Doneren op jouw manier! Dat is wat we mogelijk maken.

Contact

Heb je vragen over wat we doen en waarom we het doen? Stuur ons dan een e-mail: info@charitywallet.com. Wil je weten wie we zijn? Klik dan hier.