Trombosestichting Nederland

1,00

De stichting probeert het wetenschappelijk onderzoek naar trombose te bevorderen door ieder jaar subsidies te verlenen aan onderzoekers op dit gebied. Daarbij is de steun van de Nederlandse gever van groot belang. De Trombosestichting Nederland ontvangt namelijk geen overheidssubsidie. Het werven van donateurs en fondsen neemt dan ook een belangrijke plaats in het werk van de Trombosestichting Nederland in. Met meer donateurs kunnen we nog meer goed wetenschappelijk onderzoek financieren en patiëntenvoorlichting geven.

Donatiebedrag
Categorie:
 
Slogan Trombosestichting Nederland

"Trombose moet je bloedserieus nemen"

De verwachting is dat, onder andere door de veroudering, het aantal mensen met een verhoogd risico op trombose aanzienlijk zal toenemen. Het aantal patiënten dat hiervoor bloedverdunnende medicijnen krijgt voorgeschreven zal hierdoor, en door verbeterde diagnostiek, fors toenemen. Deze groei wordt met name verwacht vanuit de groep van patiënten met atriumfibrilleren, een hartritmestoornis die een verhoogde kans op stolselvorming geeft. Trombose en een verhoogde kans op trombose komen dus erg vaak voor in Nederland en een groot aantal Nederlanders krijgt een behandeling om trombose te voorkomen. De Trombosestichting streeft ernaar voor deze groepen betere behandelmethoden ontwikkeld te krijgen, hun kans op het ontwikkelen van een trombose te verkleinen, de diagnostiek van trombose te verbeteren en de gevolgen van trombose te beperken.

De Trombosestichting Nederland is in 1974 opgericht. Het doel van de stichting is het bevorderen van (medisch) wetenschappelijk onderzoek op het gebied van trombose, het geven van voorlichting – in het bijzonder aan diegenen die met trombose in aanraking komen – en het doen geven van postacademisch onderwijs op het gebied van trombose om de kenniswerving bij jonge onderzoekers te stimuleren.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Trombosestichting Nederland”

Telefoon071 - 561 7717
E-mail adrestsn@trombosestichting.nl
Websitewww.trombosestichting.nl
Oprichtingsdatum23/12/1974
Jaarverslag 2014 Download