Stichting Vluchteling

1,00

Over de hele wereld zijn bijna 60 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Donatiebedrag
 
Slogan Stichting Vluchteling

"Directe hulp bij acute nood"

De missie van Stichting Vluchteling is het verlenen van hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. In de hulpverlening aan vluchtelingen en ontheemden baseert de organisatie zich op het Vluchtelingenverdrag van 1951 en het Verdrag van Addis Abeba van 1969.

Stichting Vluchteling maakt bij het verlenen van hulp geen onderscheid naar ras, afkomst, etniciteit of religie. De organisatie is de enige organisatie in Nederland die zich exclusief richt op de ondersteuning van vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Hulp wordt geboden zonder onderscheid naar ras, religie, afkomst of etniciteit en met het grootst mogelijke respect voor de doelgroep.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Stichting Vluchteling”

Telefoon070 - 346 8946
E-mail adresinfo@vluchteling.nl
Websitewww.vluchteling.nl
Oprichtingsdatum03/05/1976
Jaarverslag 2014 Download