Nationaal Huidfonds

Stichting Nationaal Huidfonds (het Huidfonds) is een onafhankelijke stichting die zich inzet om huidziekten te bestrijden. Iedereen heeft meerdere malen in zijn leven last van een huidziekte, de een kort, de ander iets langer, velen een leven lang. Verschillende huidziekten kunnen ons overkomen, zoals acne, gordelroos, voetschimmel, maar ook een chronische huidziekte zoals psoriasis of constitutioneel eczeem. Wij weten nog te weinig over huidziekten en vaak zijn ze moeilijk te behandelen.

Categorie:
 

Het Huidfonds is een fondsenwervende organisatie die tot doel heeft een uitvoerende en verbindende rol te vervullen in het bestrijden van huidziekten en daarmee in het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor en de kwaliteit van leven van patiënten met een huidziekte.
Bij de verwezenlijking van haar doel zal de stichting zich met name richten op:
•Het werven van fondsen:
•Het besteden van fondsen aan:
– het (laten) ontwikkelen en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en projecten zorginnovatie waarin de patiënt centraal staat.
– het (laten) voorlichten van patiënten, professionals en samenleving over het voorkomen en behandelen van huidziekten.

Iedereen heeft meerdere malen in zijn leven last van een huidziekte, de een kort, de ander iets langer, velen een leven lang. Verschillende huidziekten kunnen ons overkomen, zoals acne, gordelroos, voetschimmel, maar ook een chronische huidziekte zoals psoriasis of constitutioneel eczeem. Wij weten nog te weinig over huidziekten en vaak zijn ze moeilijk te behandelen.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nationaal Huidfonds”

Telefoon030 - 282 3995
E-mail adressecretariaat@huidfonds.nl
Websitewww.huidfonds.org
Oprichtingsdatum1/1/1991
Jaarverslag 2014 Download