Maag Lever Darm Stichting

1,00

De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die al ruim 30 jaar werkt aan een betere toekomst voor mensen met maag-, darm-, en leverproblemen. Het is onze missie om maag-, darm- en leverziekten te voorkomen, te bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. De rol die de Maag Lever Darm Stichting hierbij als geen ander inneemt is die van facilitator van wetenschappelijk onderzoek, voorlichter en kennisbron.

Donatiebedrag
Categorie:
 

De impact van maag-, lever- en darmziekten op de samenleving is enorm. Ruim twee miljoen mensen in ons land hebben een MDL-ziekte en hiermee staan deze aandoeningen in de top vier van de meest voorkomende ziekten in Nederland. Dertien procent van de sterfgevallen in ziekenhuizen zijn het gevolg van deze aandoeningen. De Maag Lever Darm Stichting kent een breed scala van zo’n 200 aandoeningen. Deze aandoeningen lopen zeer uiteen wat betreft ernst, behandelingsmogelijkheden en gevolgen. De Maag Lever Darm Stichting kan met haar huidige omvang niet het verschil maken op al deze terreinen. Wil de Maag Lever Darm Stichting impact genereren dan is het essentieel om de positie van de Maag Lever Darm Stichting in de markt te versterken en de zichtbaarheid te vergroten.

Het fundament onder al onze activiteiten is kennis. Daarom investeren wij in wetenschappelijk onderzoek en geven wij voorlichting. Dit met als doel de kennis op maag-, darm- en levergebied in Nederland te vergroten.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Maag Lever Darm Stichting”

E-mail adresinfo@mlds.nl
Websitewww.mlds.nl
Oprichtingsdatum23/12/1981
Jaarverslag 2014 Download