KNGF Geleidehonden

1,00

KNGF Geleidehonden is een missie gedreven organisatie met als doel mensen met een beperking te ondersteunen met een professioneel getrainde hond. Deze bijzondere, hoogopgeleide honden bieden praktische assistentie bij talloze zaken die de baas zelf niet (meer) kan. In onze ogen bestaat er geen betere en efficiëntere manier van helpen dan mensen met een beperking een goede hond te geven waardoor zij zelfstandig, zonder hulp van anderen, kunnen functioneren. Dankzij onze honden herkrijgen zij de regie over hun eigen leven.

Donatiebedrag
 
Slogan KNGF Geleidehonden

"Nationale Zorghonden Autoriteit"

De professioneel opgeleide hond is een combinatie van warmte en wetenschap. De hond doorloopt een hoogwaardige training op ‘academisch niveau’ waardoor hij zijn baas optimaal kan assisteren. Daarnaast is hij ook een trouwe kameraad die vriendschap, steun en liefde geeft, eenzaamheid bestrijdt en op ieder gewenst moment bereid is zijn baas te helpen. Hij biedt mobiliteit, zelfvertrouwen, sociale en arbeidsintegratie en een aantoonbare afname van de behoefte aan professionele of mantelzorg. Het bieden van verbetering van kwaliteit van leven aan mensen met een beperking en de mogelijkheid te participeren in de samenleving door middel van een goed opgeleide hond, dát is de missie van KNGF Geleidehonden.

De missie is in 80 jaar niet veranderd, de invulling ervan is dat wel. De ervaring, kennis en kunde op het snijvlak van hond en handicap die decennialang is opgebouwd, is de afgelopen jaren ook beschikbaar gemaakt voor mensen met andere handicaps. De autismegeleidehond, de assistentiehond voor mensen met een motorische beperking en de buddyhond voor mensen met een posttraumatische stress stoornis of als maatje voor kwetsbare mensen hebben een even grote impact als de blindengeleidehond. Het trainen van deze bijzondere honden, maar ook het fokken van de allerbeste honden, het opleiden van onze eigen instructeurs en het geven van educatie aan allerlei groepen cliënten maken alle deel uit van onze dienstverlening. Daarnaast doen wij (wetenschappelijk) onderzoek, onder meer naar de vroegtijdige opsporing van kanker met behulp van medische detectiehonden, naar de doelmatigheid van onze interventies, naar de mogelijkheden tot het opleiden van andere typen honden en naar technologische ontwikkelingen. Al deze activiteiten staan in dienst van die ene, belangrijke missie.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “KNGF Geleidehonden”

Telefoon020 - 496 9333
E-mail adresinfo@geleidehond.nl
Websitewww.geleidehond.nl
Oprichtingsdatum30/09/1935
Jaarverslag 2014 Download
Jaarverslag 2013 Download
Jaarverslag 2012 Download