Johan Cruyff Foundation

1,00

Met de oprichting van de Cruyff Foundation was Johan Cruijff in Nederland één van de eerste (ex)-sporters die zijn naam aan een eigen stichting verbond en hier daadwerkelijk invulling aan wilde geven. Hij besefte dat sport niet alleen leuk en gezond is, maar onmisbaar voor de gezonde ontwikkeling van elk kind. Met sport kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je krijgt maar één lichaam, daar moet je de rest van je leven mee doen. Logisch dat sport en kinderen de pijlers zijn geworden onder de Johan Cruyff Foundation, in het bijzonder kinderen met een handicap.

Donatiebedrag
Categorie:
 
Slogan Johan Cruyff Foundation

"Wij brengen jeugd in beweging"

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Maar kinderen hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de meer dan 200 Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland, de ruim 180 basisscholen met een Schoolplein14 en de financiële ondersteuning van diverse grote en kleine sportprojecten en sportbonden met hun activiteiten voor gehandicapte kinderen. Elke week brengen wij zo duizenden kinderen in binnen- en buitenland in beweging. De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, BT en Unilever.

Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het is net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Niet voor niets is het recht op sport en spel vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. De praktijk is anders. Ook in Nederland spelen en bewegen kinderen steeds minder. De gevolgen voor de gezondheid van jeugd zijn nu al zichtbaar. Onderzoeken wijzen ook op negatieve gevolgen op sociaal gebied, ontwikkeling en integratie. De Cruyff Foundation wil kinderen laten bewegen, voor hun geluk. Nu en later.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Johan Cruyff Foundation”

Telefoon020 - 305 7766
E-mail adresinfo@cruyff-foundation.org
Websitewww.cruyff-foundation.org
Oprichtingsdatum08/02/1997