JDRF Nederland

1,00

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation International) is de mondiale leider op het gebied van de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar een geneesmethode voor type 1 diabetes, een auto-immuunziekte die kinderen en volwassenen plotseling treft en waaraan patiënten voor de rest van hun leven vastzitten. JDRF is de grootste financier en pleitbezorger van wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes.

Donatiebedrag
Categorie:
 

JDRF is compleet gericht op het vinden van een oplossing voor T1D. Dit betekent dat we de belangen van mensen met T1D centraal zetten in al onze activiteiten. We gaan partnerschappen aan met universiteiten, de biopharmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren, deze naar de markt te brengen én vergoed te krijgen. We leggen daarbij nadruk op de financiering van onderzoek en ontwikkeling met het grootste potentieel om zeker te zijn van een robuuste pijplijn aan innovatie.

Door JDRF gefinancierd onderzoek is gericht op type 1 diabetes in iedere levensfase: tegengaan of vertraging van de ontwikkeling van de ziekte bij mensen waarbij onlangs diabetes werd gediagnosticeerd; omkeren van de ziekte bij mensen die er al jaren aan lijden; complicaties voorkomen of omkeren; de ziekte voorkomen bij mensen met een risico en voor komende generaties. Tot de aandachtsgebieden behoren de ontwikkeling van immunotherapieën, vervanging en regeneratie van beta-cellen, bereiken van een nauwkeurige glucosecontrole en het tegengaan en omkeren van complicaties.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “JDRF Nederland”

Telefoon035 - 693 8822
E-mail adresinfo@jdrf.nl
Websitewww.jdrf.nl
Oprichtingsdatum17/11/2010
Jaarverslag 2013 Download
Jaarverslag 2012 Download
Jaarverslag 2010 Download