Humanistisch Verbond

1,00

Het Humanistisch Verbond zet zich op allerlei manieren in voor een humane, tolerante samenleving.

Het Humanistisch Verbond doet onderzoek, organiseert debatten, cursussen en biedt geestelijke begeleiding aan mensen bij defensie, in gevangenissen en in zorginstellingen. Via de omroep HUMAN verzorgen we radio- en televisieprogramma’s. Humanistische dienstverleners bieden diensten aan bij huwelijk en uitvaart. En in het onderwijs zorgen we voor lessen levensbeschouwing, burgerschap en mensenrechten.

Donatiebedrag
 

Het humanisme is de levensbeschouwing waarin de mens en de menselijke ontwikkeling centraal staan. Het humanisme vertrouwt op de eigen kracht van mensen, dat ieder individu zelf kan nadenken, zelf kan oordelen en binnen de mogelijkheden het eigen leven inhoud kan geven. Een humanist gaat graag het debat aan en is nieuwsgierig naar nieuwe inzichten. 
Een onderzoekende, vrijzinnige geest die de wereld wil begrijpen.

Wij verenigen mensen die zich humanist voelen, waaronder vrijzinnigen, atheïsten, agnosten en seculieren. We zetten ons in voor vrije meningsuiting, voor gelijke behandeling van iedereen en voor het recht op zelfbeschikking zoals het recht op euthanasie. Die inzet is nog steeds actueel, zowel nationaal als internationaal.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Humanistisch Verbond”

Telefoon020 - 521 9000
E-mail adresinfo@humanistischverbond.nl
Websitewww.humanistischverbond.nl
Oprichtingsdatum17/02/1946
Jaarverslag 2014 Download
Jaarverslag 2013 Download