Epilepsiefonds

1,00

Het Epilepsiefonds zet zich al ruim 120 jaar in voor mensen met epilepsie. We willen ervoor zorgen dat epilepsie een behandelbare aandoening wordt waar mensen zo min mogelijk last van hebben.

Donatiebedrag
Categorie:
 

Het Epilepsiefonds draagt bij aan het beter begrijpen en behandelen van de aandoening epilepsie. Ook werken we mee aan een betere zorg en een beter leven voor mensen met epilepsie. Zo investeren we in wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een vollediger beeld van de aandoening en genezing dichterbij brengt. Verder geven we voorlichting op maat over epilepsie aan mensen met epilepsie, hun directe omgeving en aan de samenleving. En we verlenen financiële hulp aan organisaties in de epilepsiezorg en aan mensen met epilepsie die als gevolg van hun aandoening voor extra uitgaven komen te staan. Voor mensen met epilepsie die niet zonder begeleiding met vakantie kunnen organiseren we speciale vakantiereizen.

Epilepsie heeft een ingrijpende invloed op het leven van mensen. Er zijn 120.000 Nederlanders die epilepsie hebben en die op ieder moment onverwachts een aanval kunnen krijgen. Een leven met epilepsie is een leven met onzekerheid; je weet nooit wanneer je een aanval krijgt. We vinden het onacceptabel dat er in deze tijd van medische vooruitgang nog geen oplossing is gevonden voor een aandoening waarbij iemand plotseling alle controle verliest. Onze ultieme droom is een wereld zonder epilepsie. Maar daarvoor is nog een lange weg te gaan omdat epilepsie nog steeds niet te genezen en ook niet te voorkomen is. Tot die tijd zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat epilepsie een behandelbare aandoening wordt waar mensen zo min mogelijk last van hebben.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Epilepsiefonds”

Telefoon030 - 634 4063
E-mail adresinfo@epilepsiefonds.nl
Websitewww.epilepsie.nl
Oprichtingsdatum01/01/1893
Jaarverslag 2014 Download
Jaarverslag 2013 Download
Jaarverslag 2012 Download
Jaarverslag 2011 Download
Jaarverslag 2010 Download