Amnesty International

1,00

Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Wereldwijd heeft Amnesty 7 miljoen leden, sympathisanten en activisten in meer dan 150 landen. Amnesty Nederland, opgericht in mei 1968, is met 255.000 leden één van de grootste nationale afdelingen van Amnesty.

Donatiebedrag
Categorie:
 

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. In navolging van deze visie is het de missie van Amnesty International om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten.

Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde beweging van zeven miljoen mensen in meer dan 150 landen, die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten.

Aanvankelijk voerde Amnesty International actie tegen schendingen die worden begaan door overheden, zoals het opsluiten van gewetensgevangenen, marteling en de doodstraf. Met de jaren breidde Amnesty haar werkterrein verder uit en ondertussen nemen ook schendingen door gewapende oppositiegroeperingen, bedrijven en schendingen in de ‘privésfeer’, zoals eergerelateerd geweld, een belangrijke positie in.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Amnesty International”

Telefoon020 - 626 4436
E-mail adresamnesty@amnesty.nl
Websitewww.amnesty.nl
Oprichtingsdatum18/04/1968
Jaarverslag 2014 Download