Alzheimer Nederland

1,00

Alzheimer Nederland werkt al dertig jaar aan een beter leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Alzheimer Nederland geeft voorlichting en ondersteuning, financiert wetenschappelijk onderzoek en komt op voor de belangen van patiënten en mantelzorgers. Zo zetten we ons op vele gebieden in voor de patiënt van nu en die van de toekomst. En we doen dat samen met onze regionale afdelingen, Alzheimer Cafés en duizenden vrijwilligers.

Donatiebedrag
Categorie:
 

We moeten dementie voorkomen of genezen. En tot die tijd maken we ons sterk voor hulp die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving verbetert.

Dementie raakt steeds meer mensen. Momenteel hebben 260.000 mannen en vrouwen in Nederland een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. De kans dat iemand dementie krijgt, is 1 op 5. Voor vrouwen is het zelfs 1 op 3. En als we nu niets doen, is in 2040 het aantal mensen met dementie verdubbeld naar een half miljoen. Dit betekent dat iedereen te maken zal krijgen met dementie: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring. De zoektocht naar oplossingen wordt steeds dringender.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Alzheimer Nederland”

Telefoon033-303 2502
E-mail adresinfo@alzheimer-nederland.nl
Websitewww.alzheimer-nederland.nl
Oprichtingsdatum29/12/1984
Jaarverslag 2014 Download